Thursday, February 2, 2012

Šokolaadi topsid

Šokolaadi topsid jäätise või vahukoorega


200 g šokolaadi, soovitavalt mõru.
25 veepommi
Jäätist või vahukoor
Pott veekeetmiseks
väike kauss/pott šokolaadi sulatamiseks.
küpsetuspaberit
Suurem taldrik või mõni teine alus.


Esimesena tuleks suuremasse potti panna keema veidi vett. Samal ajal tükelda šokolaad väiksemasse potti.
Kui suures potis vesi keema läheb, tõsta ta tulelt ning aseta väike pott suurema sisse. Šokolaad hakkab mõne aja jooksul sulama. Vahepeal võid täis puhuda veepomme.
NB: Hoidu vee väiksemasse potti sattumisest, šokolaad läheb tükki.





















Kui šokolaad on sulanud, leia endale mõni alus, sobib ka suur taldrik. Pane küpsetuspaber taldriku peale.
Tõsta lusikaga veidi šokolaadi küpsetuspaberi peale, nii seisab õhupall paigal ja topsil on ka pärast tugevam alus. Järgmisena tuleks kasta õhupall šokolaadi sisse ning seejärel asetada küpsetuspaberil oleva šokolaadi peale.





















Kui kõik õhupallid on küpsetuspaberile asetatud, tõsta alus mõneks ajaks külmkappi, šokolaad taheneb kiiremini. Oota umbes 20 minutit.
Nüüd võta alus koos õhupallidega külmkapist välja. Et õhupallidest lahti saada, kasuta nõela või mõnd teist teravat eset. Torka õhupallid katki. Osa õhupallist peaks iseenesest šokolaadi küljest ära tulema, ülejäänut abista ise.
Tulemuseks ongi šokolaaditopsike!





















Nüüd võid šokolaadi küpsetuspaberilt eemaldada. Ole ettevaatlik! Topsid võivad kergesti koost laguneda.
Vahusta vahukoor ning tõsta igasse topsikesse umbes lusikatäis. Pane vahukoore peale maitse järgi kate ning  magustoit ongi valmis! Head isu!